Cheraw Chronicle

Complete News World

One in ten sells e-bike after mandatory helmet use introduced – Radar

One in ten sells e-bike after mandatory helmet use introduced – Radar

Radar zette daarom de volgende vraag online: Is jouw keuze voor de aanschaf of verkoop van een elektrische fiets afhankelijk van een (eventuele) helmplicht? In het totaal reageerden 2253 deelnemers op deze vraag. 

[–>

‘Vervelend om nu een helm te moeten dragen’

[–>

Voor de aanschaf van een elektrische fiets lijkt de eventueel toekomstige helmplicht maar weinig uit te maken. Slechts acht procent zou geen nieuwe elektrische fiets aanschaffen na invoering van een helmplicht. 

[–>

Wel zou een op de tien deelnemers hun elektrische fiets verkopen mocht er een helmplicht worden ingevoerd. “Ik zou het wel heel erg vervelend vinden om nu een helm te moeten dragen. Ik heb al vijftien jaar een elektrische fiets en nooit gevaarlijk gefietst. Bovendien fiets ik enkel nog korte afstanden in een verkeersveilige buurt”, licht een deelnemer de keuze toe.

[–>

Bijna helft houdt fiets 

[–>

Maar liefst 45 procent behoudt hun elektrische fiets ongeacht een helmplicht. Voor dertien procent geldt dat de keuze om een elektrische fiets aan te schaffen niet afhankelijk is van een helmplicht. 

[–>

Deze groep draagt vaak al vrijwillig een helm. “Ik draag bijna altijd een fietshelm”, zo laat een deelnemer weten. “Ook zonder plicht, denk ik er over om toch een helm aan te schaffen.” De groep vindt dat “een helm en een elektrische fiets bij elkaar horen.”

[–>

Een ingevoerde helmplicht lijkt de twijfel over een helm bij deze groep weg te kunnen nemen. De vrijwillige keuze maakt dat zij niet besluiten de helm te kopen. “Ik rijd soms best wel hard op mijn elektrische fiets en een helm lijkt mij niet overbodig. Omdat het nog niet verplicht is heb ik geen actie ondernomen om één aan te schaffen”, laat een deelnemer weten. “Als iedereen het moet, is het ineens normaal. En val je op zonder helm.”

See also  Several April temperature records have been broken in Spain

[–>

Kleine groep wil geen elektrische fiets

[–>

Voor 7 procent is de aankoop of verkoop van een elektrische fiets bij een helmplicht niet van toepassing. Deze groep wil geen elektrische fiets.