Cheraw Chronicle

Complete News World

Review: LEGO Ideas: Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone

Review: LEGO Ideas: Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone

Sinds het begin van deze maand is de LEGO Ideas: Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone-set verkrijgbaar via de officiële kanalen van LEGO. Daar waar veel gamers al langere tijd hopen ooit echte Mario-levels na te bouwen met LEGO, blijft dat alsnog uit. Het enige wat in de buurt komt is het vraagtekenblok. Maar deze nieuwe (en eerste) Sonic-set doet wel precies waar gamers op hoopten bij Mario. Maar is de set ook echt leuk?

Photo: LEGO

Het eerste middel dat we bij een LEGO-review altijd uit de kast trekken om een ​​set te beoordelen is de blokjes staat tot euro’s-ratio. Die is over het algemeen al prima, met bijna nooit tien cent per blokje. Maar bij de LEGO Ideas: Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone-set is die nog beter dan we gewend zijn. Je betaalt namelijk per blokje iets meer dan zes cent. Nu is het wel zo dat er heel veel kleine (eentjes) blokjes tussen zitten. Maar dat neemt niet weg dat je veel tijd kwijt bent met bouwen. Een belangrijk onderdeel bij een set voor de volwassen doelgroep.

Die kleine blokjes zijn wel gelijk het grootste minpunt aan de set. Om te beginnen zijn ze voor volwassenen lastiger te hanteren. Je kunt nog weleens pijn krijgen aan je vingers tijdens het plaatsen. Een ander nadeel is dat ze in tegenstelling tot alle andere grote blokjes, nooit heel makkelijk recht gaan zitten. Dat is echt vervelend. Gelukkig niet zo vervelend dat we de set afraden, maar minder blokjes en iets meer betalen per blokje was hier niet erg geweest.

LEGO Ideas: Sonic the Hedgehog - Green Hill ZonePhoto: LEGO

Gelukkig ziet de set er wel prachtig uit. Natuurlijk zijn er veel toffe sets geweest het afgelopen jaar en waren ze allemaal op hun eigen manier mooi. Maar de LEGO Ideas: Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone-set is echt bijzonder. Doordat de originele levels natuurlijk 2D zijn, is het maken ervan misschien iets makkelijker, maar het maakt hem juist ook heel tof. Als display in de woonkamer zal de set dan ook echt niet misstaan. En bijna iedereen vanaf eind 20 zal het level en het spel herkennen.

Echte verrassingen kent de set niet, anders dan dat je nog wat keuzes kunt maken. Zo kun je een vijand aanpassen en de power-ups veranderen. Maar daar is verder ook wel echt alles mee gezegd.

LEGO Ideas: Sonic the Hedgehog - Green Hill Zone, LEGO Ideas Sonic the Hedgehog Green Hill Zone - Designer VideoPhoto: LEGO

De LEGO Ideas: Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone is een van de mooiste displays die we hebben gezien en is echt zeer herkenbaar. Het enige echt jammere is dat er zo verschrikkelijk veel kleine blokjes worden gebruikt.