Cheraw Chronicle

Complete News World

SoS Mispelaar will file an appeal against the assignment permit for 63 social homes in Assebroek

SoS Mispelaar will file an appeal against the assignment permit for 63 social homes in Assebroek

SoS Mispelaar, some local residents and the non-profit association Bezcherm Bomen en Ntuur will appeal to Bestendige against the subdivision permit granted by the City of Bruges to the social builder Vivendo for the construction of 40 social apartments and 23 single-family homes in Mispelaar in the sub-community of Assebroek.

read more?

Register once and read immediately.

Now free 30-day access to all additional articles and always access to free articles.

In the green area, located between Mispelaar and Michel Van Hammestraat, next to the nature reserve “De Assebroekse Meersen” in Ver-Assebroek, there are plans to build four three-storey apartment buildings, “says Paul Pieters of SoS Mispelaar campaign group. It comes to a total of 40 apartments, plus a further 23 single-family homes. This gives a credit of an additional 63 housing units in a densely populated area today. Assebroek is already the most densely populated municipality in West Flanders…”” Ver-Asebroek’s “apartment” continues… SoS Mispelaar wants to put an end to this new allotment by appealing to the county government.They are trying to build every square meter, says Paul Peters, but are no longer paying attention to the context.Earlier, a neighborhood petition came to nothing, the city granted a permit Assignment this spring Building blocks According to Paul Peters, the project includes four building blocks that do not fit at all spatially along the Mispelaar, where the well-known Merssen walking path also passes: “In addition, additional traffic, with an estimated 100 cars Additional for 63 housing units, must a They all pass through one bottleneck. To Michel Van Hammestraat. This must then be done via Marcel Minnaertstraat, which crosses the last new 27-unit built neighborhood.” This extra traffic must pass through the entire Michel Van Hamme Street to finally end at Daverlostraat or Astridlaan. Locals are already complaining about the high volume and fast traffic, but a traffic study has never been done and there are no solutions to keep it livable.” Water Sensitive According to SoS Mispelaar, the project is located in a water sensitive area where the current site is regularly flooded in winter It reads as follows: “Under the housing blocks, even 50-car underground garages, bike spaces, and storage spaces are being planned. Have the heavy rains in a short time that we can expect in the coming years and decades been taken into account? “Another Medlar Show in the Wet Winter of 2018.” Because this is again a project inconsistent with the good spatial development and harmonious development of Ver-Assebroek, we would also like to invite the residents of Assebroek to submit an appeal to the West Flanders County Delegate. “From VZW Protect Trees and Nature and some local residents. We will use all possible legal remedies to prevent further concrete pouring in this rare open space,” says Paul Peters. Ships permit for spatial planning Frankie Damon (CD&V) defends the city council decision: “We had no choice but to issue the allotment permit. Medlar is a residential area, Vivendo has the right to build there. The social construction company owns the land.” The area in Assebroek where it will be Establishment of social housing. Franky Demon outlines the complex history of this area: “As early as 1977, the project site was designated on the regional plan as part of the residential expansion area. This residential expansion area was designated on the regional plan by Weidestraat, Molenstraat, and Meersenstraat and extends south to Sint-Trudoledeken. Residential expansion areas are intended to be able to meet the increasing demand for housing when there is an actual need for it.“Mixed project” In 2004 it was decided to develop the residential expansion area in part in order to meet the increasing demand for housing.From the beginning, this project was planned As a mixed project, partly private development and partly social development.” In 2006, the municipal spatial structure plan for Bruges was approved. Here, part of this residential expansion area located north of Mispelaar was designated as a “residential expansion area being developed” with the aim of following the policy of The supply for the construction of additional houses on the territory of the city of Bruges.The southern part of the Mispelaar has been allocated for “redevelopment to open up space.” So a conscious decision was made to leave more than half of this residential expansion area undeveloped in the open space function Panel and space for water. ‘Testing the waters’ In 2008, the City of Bruges agreed in principle on the basic structure for planning the portion to be developed of the Mespillar residential expansion area. The northern part is for private homes, the southern part is for social housing, partly multi-family homes, and partly delimited by land. Part of the area north of Mespilar is indicated on water test maps as “probably flood-prone”. These lands are not part of the development, except for the lower portion which will end up in the gardens area of ​​plot 6 on licensed plans, and therefore no buildings are planned.” The first phase will be approved in 2009, a private allotment of 27 semi-open and enclosed homes at ground level on plots ranging in size from 225 sq m to 441 sq m. These houses are being built along the newly constructed streets, Marcel Minnaertstraat and Nicolaus Muleriusstraat. Streets are being prepared to connect the second phase.” Residential area The local councilman continues: “In 2011, a regional spatial implementation plan was approved by Flanders where the area north of Mespilar will be re-divided from a residential expansion area to a residential area. From 2013, additional development will begin for Phase Two, where Vivendo and the West-Flemish Intermunicipal Association will work together to achieve both social housing (land-bound homes and apartments) and affordable spaces. “At the request and under the supervision of the City of Bruges, the plan, which is based on the first basic structure of 2008, has been further developed and refined, bearing in mind the following basic principles: the open space should be as contiguous as possible and provided as centrally as possible within the overall development. The row of trees should be kept along the boundary of the southern plot as far as possible as a barrier against the open space to the south.” Paving of public roads is reduced to a minimum in order to gain access to the buildings. Unnecessary construction is avoided to appear in the public domain. Along the south side of the project, where the project area adjoins the flood-prone area, a large wadi will be provided to collect rainwater and allow it to infiltrate into the soil at a slow rate so as not to drain into the flood-prone area. Valley “In the playing area a second valley was planned on the eastern side. Buffer and intrusion sizes are larger than legally required. Where the law provides for temporary storage volumes of 250 cubic meters per hectare, in this development the temporary storage volumes and rainwater infiltration are calculated according to the standard 410 cubic meters per hectare.Decision to start the approved design of the Medlar signal area. The decision is based on research by the Bruges Polders Basin Council, which takes into account soil, elevation and sensitivity to flooding to determine whether it is still desirable to build within signal areas. He emphasized that the northern part of the (former) residential expansion area in Mespilar could be built, taking into account the legally required rainwater supply while favoring stricter criteria to anticipate changing flood regimes as a result of climate change. It is not possible to build on the southern part. This also confirms what has already been stipulated in the municipality’s 2006 Spatial Structure Plan. “Flemish policy Frankie Dimon asserts that the city of Bruges has a responsibility to faithfully implement the Flemish policy:” This means that we have to look for ways to increase the supply of housing so that the demand for housing can be met. Additional housing in the vicinity of central cities such as Bruges and not to convert it to more rural villages and municipalities.” Converting the northern part of the residential expansion area in Mespillar into a residential area and development is essential to be able to carry out this Flanders mission. The most suitable land for development was identified in the municipality’s spatial structure plan. Inappropriate foundations are not deliberately developed. This will be given a green “destination.” The allotment permit that was granted is the next step in the policy that the City of Bruges has consistently pursued for years with regard to the Mespilar residential expansion area, i.e. water conservation – the sensitive and flood-prone southern part of this residential expansion area is free of buildings and open space (with space for nature and water) And to develop the northern part – not exposed to floods – in order to be able to achieve the objectives of obtaining additional housing (private and social). Oostkustpolder and Vlaamse Milieumaatschappij were both asked positively: “Buildings are not constructed in flood-prone areas, water testing has been applied correctly and the site is on a potentially flood-prone edge. The area has been taken into account by providing additional rainwater collection space to form valleys and additional large dimensions for sewage. This provides more space for rainwater than is required by law. In this way, a conscious decision was made to provide for the possibility of a need for more space in the future for rainwater harvesting.” At the beginning of Phase 2, the City of Bruges chose not to implement The basic structure of 2008, but to insist on a revision of this structure, on a modification to a more contemporary design, on roof limitation, on more green and water area.Bruges has always sought to maximize spatial quality, taking into account policy choices from the past to build additional houses On this site. “Profession So^S Mispelaar’s career is not unexpected for Frankie Damon: ‘I look forward to seeing what the county will decide. Our urban planners, VMM, Oostkustpolder have studied this file after They gave positive advice. The city council gave the green light to relocate roads and construction lines. It is now up to the delegation to reconsider all this.”

See also  Whether you want to separate work and private life depends on your personality