Cheraw Chronicle

Complete News World

'Chicken Run 2' in de maak, met Zachary Levi in ​​de hoofdrol |  Film

‘Chicken Run 2’ in de maak, met Zachary Levi in ​​de hoofdrol | Film

FilmMaar liefst 22 jaar na z’n release is ‘Chicken Run’ nog steeds de meest succesvolle stop-motion-film aller tijden. De print doet het daarmee beter dan ‘Coraline’ en zelfs ‘The Nightmare Before Christmas’. Na veel speculatie is het nu eindelijk zover: de langverwachte sequel is in de maak, en ook de cast is al bekend.
Het vervolg krijgt de titel ‘Chicken Run: Dawn of the Nugget’. De print wordt door productiehuis Aardman gemaakt in samenwerking met Netflix, en zal in 2023 op de streamingdienst te zien zijn. Hoewel we dezelfde personages te zien krijgen als in de eerste film, is de stemmencast wel bijna volledig vervangen. Mel Gibson, die in het origineel de rol van haantje Rocky vertolkte, zal bijvoorbeeld vervangen worden door de jongere acteur Zachary Levi (bekend van ‘Shazam!’). Julia Sawalha, die hoofdrolpersonage Ginger speelde, moet onderdoen voor de jongere actrice Thandiwe Newton. Sawalha is daar niet blij mee, en beschuldigt de makers nu van discriminatie op basis van haar leeftijd.

Bella Ramsey, die bekend is van haar rol als Lyanna Mormont in ‘Game of Thrones’, vertolkt een gloednieuwe rol: die van Molly, de dochter van Rocky en Ginger.

Ook in Vlaanderen was de film enorm geliefd, omdat er in de Vlaamse versie van de prent vele verschillende dialecten aan bod kwamen. Van West-Vlaams tot plat Antwerps: elke kip had wel een eigen tongval. Onder andere Veerle Dobbelaere, Stany Crets, Wim Opbrouck en Sien Eggers hadden een roll in de film.

See also  Medical advice from Geert Mayfrut and 'foul-smelling condoms' according to Margaret Hermans: This was 'the smartest person in the world'

LEES OK

Disneyfilm ‘Encanto’ komt met grootste hit sinds ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’